MENU

 

Visc i treballo a Barcelona, la meva ciutat natal. M’encanta estar a prop del mar i gaudir de les activitats i intercanvis culturals que aquesta ciutat cosmopolita m’ofereix. Tot i així, sempre que puc, m’escapo a la natura, la meva principal font d’inspiració.

Des que era petita m’ha agradat dibuixar i pintar i submergir-me en imatges i llibres il·lustrats. El meu avi va ser el meu primer professor de dibuix i la persona que em va transmetre la passió per l’art, em va inculcar la curiositat i els valors de l’esforç i el gust pel treball ben fet. M’agraden totes les expressions artístiques i he descobert amb la il·lustració un mitjà per cercar la bellesa, explicar històries i expressar la meva mirada particular del que m’envolta. Crec que tenir una professió artística és una oportunitat per fer un viatge de descoberta a les profunditats d’un mateix i al mateix temps d’obertura al món.

Em vaig llicenciar en Belles Arts l’any 2008 a la Universitat de Barcelona i, l’any següent, vaig obtenir el Certificat d’Aptitud Pedagògica. Vaig seguir la meva formació artística a l’escola Eina (UAB), amb el Curs d’Especialització en Il·lustració Infantil i Juvenil, i a l’Escola de la Dona, on vaig seguir durant tres anys els cursos anuals d’il·lustració amb Ignasi Blanch i altres grans il·lustradors com Cristina Losantos i Roger Olmos. He participat també en diferents tallers monogràfics d’il·lustració a Barcelona i Itàlia, amb il·lustradors que admiro, com Mariona Cabassa, Rebecca Luciani, Octavia Mónaco y Joanna Concejo.

He combinat durant uns anys la docència i la il·lustració. Actualment treballo com a il·lustradora freelance.

* * * * * *

I live and work in Barcelona, my place of birth. I love being near the sea and make the most of the wide range of cultural activities and opportunities for social networking this cosmopolitan city offers. However, whenever I can, I return to nature, my main source of inspiration.

Since I was a child I have always liked drawing, painting and immersing myself in pictures and illustrated books. My grandfather was my first art teacher, who passed on to me the passion for art, instilled in me the curiosity, the value of hard working and the satisfaction of doing a good job. I like all the art disciplines, and I have discovered with illustration a means to search beauty, to tell stories and to express my particular perspective of what surrounds me. I think that having an artistic profession is a chance to make a journey to discover the depth of oneself and, at the same time, to open to the world.

I graduated in Fine Arts from the University of Barcelona in 2008. Then I obtained the Art Teacher Certification in the same university. I carried on my education pursuing a postgraduate course specializing in children’s and youth’s book illustration at “Escola Eina” (Autonomous University of Barcelona) as well as three annual courses of illustration at “Escola de la Dona” lead by Ignasi Blanch and other great illustrators such as Cristina Losantos and Roger Olmos. I’ve also participated in several illustration workshops in Barcelona and Italy leaded by illustrators that I admire such as Octavia Monaco, Rebecca Lucciani, Mariona Cabassa and Joanna Concejo.

I have worked several years as a teacher while working as an illustrator. Nowadays I work as a freelance illustrator.

Publicacions / Books

–  Rut, l’estrangera que salva. Adpatció de Jesús Ballaz. Editorial Claret. Barcelona, 2020.
– 
Ja puc sortir de casa. Lourdes Campuzano. Editorial Mediterrània. Barcelona, 2020.
–  Noé i el diluvi. Adpatció de Jesús Ballaz. Editorial Claret. Barcelona, 2019.
– 
Common Threads. Adam’s day at the market. Huda Essa. Editorial Sleeping Bear Press. Michigan, 2019.
–  La meva Primera Comunió
. Text de Josep Codina. Editorial Claret. Barcelona, 2019.
–  The Advent of Christmas. Text of Matt Maher. Published by Wellspring. Florida, 2018.
–  El senyor Riu. Teresa Duran. Diputació de Barcelona. Barcelona, 2018
–  El último violín. Anna Manso. Anaya Infantil y Juvenil. Marzo 2018.
–  Ja vaig a l’escola. Editorial Mediterrània, setembre 2015.
–  Tinc un amic per sempre: Jesús. La meva Primera Comunió. Text de Marta Minella. Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2015.
–  El sendero de los ríos. Text de Susanna Isern. Editorial GEU, 2014.

Llibre de text / School books

–  Il·lustracions pel quadern “The Goat” Sundance-Newbridge. EEUU, 2020.
–  Il·lustracions per “Passages to comprehension” Grade 4/5/6. Sundance-Newbridge. EEUU, 2018.
–  Lectoplanet Nivel 2. VV. AA. Editorial Santillana, 2016.
–  Lectoplanet Nivel 3. VV. AA. Editorial Santillana, 2016.

Altres projectes / Other projects

–  Il·lustracions pel joc “Anem d’excursió” de el Tatano, núm. 165. Setembre 2019
–  Il·lustracions pel conte “Mil dies” de Cavall Fort, núm. 1367. Juliol 2019
–  Il·lustracions per les cobertes de les agendes Gresol 2019, 2018, 2017. Ed. Mediterrània
–  Il·lustracions pel Pessebre municipal de la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
Ajuntament de Barcelona, ICUB. Barcelona, 2015.
–  Il·lustracions pel joc “Kit hort” Sembra. Barcelona, 2014.
–  Il·lustracions pel joc “El meu primer hort” Sembra. Barcelona, 2013.

Exposicions / Exhibitions

–  Exposició col·lectiva de la 5a Fira “Conte va! Va de contes!” Centre d’Art Contemporani La Sala. Vilanova i la Geltrú, 2017                                    –  Exposició col·lectiva de la 4a Fira “Conte va! Va de contes!” Centre d’Art Contemporani La Sala. Vilanova i la Geltrú, 2016
–  Exposició “Als núvols” NidokCoworking. Barcelona, 2014.
–  Exposició col·lectiva de la 3a Fira “Conte va! Va de contes!” Centre d’Art Contemporani La Sala. Vilanova i la Geltrú, 2015
–  Exposició col·lectiva “Nadal il·lustrat”. Centre cívic Parc-Sandaru. Barcelona, 2013.
–  Exposició col·lectiva “La Flauta Màgica” Escola de la Dona, taller amb Cristina Losantos. Bar Teatreneu. Barcelona, 2013.
–  Exposició col·lectiva de les obres finalistes en el I concurs “Lletra Petita” Biblioteques de Catalunya. Barcelona, 2012.
–  Exposició col·lectiva “Barcelona i Medellín il·lustren” Ignasi Blabch & XXVIII Saló del llibre infantil i juvenil de Catalunya
Mollerussa, 2012. Centro Colombo Americano de Medellín, 2012.
–  Exposició col·lectiva “Processos de Creació” Facultat de Belles Arts, UB. Barcelona, 2009.